raken v4 pro
Hardware

RazerCon 2024: Inovácia v hernom priemysle

RazerCon 2024, ktorá prebehla 28. septembra 2024, priniesla nové technologické prekvapenia pre všetkých nadšencov hier. Razer opäť ukázal, že jeho produkty patria medzi špičku v oblasti herných periférií a technológií. Tento rok sa podujatie zameralo najmä na vylepšenie imerzie a celkového herného zážitku, a to prostredníctvom nových produktov ako Razer Kraken V4 Pro a revolučného Razer Freyja.

Razer Kraken V4 Pro: Zvuková a haptická dokonalosť

Hlavným ťahákom podujatia bol nový herný headset Razer Kraken V4 Pro, ktorý posúva hranice toho, čo hráči môžu od headsetu očakávať. Kraken V4 Pro ponúka až štyri spôsoby pripojenia, vrátane Razer HyperSpeed Wireless a Bluetooth, čo umožňuje hráčom bezproblémovo prepínať medzi rôznymi zariadeniami, či už ide o PC, konzolu alebo mobil. Zariadenie je vybavené 40 mm biocelulóznymi meničmi Razer TriForce, ktoré spolu s technológiou THX Spatial Audio poskytujú nielen krištáľovo čistý zvuk, ale aj presné priestorové vnímanie zvukov počas hry.

razer kraken v4 pro comparison 500x500 1

Novinkou v tejto sérii je aj OLED Control Hub, ktorý umožňuje rýchle a jednoduché nastavenie zvuku priamo počas hry, bez potreby prerušenia akcie. Toto centrum ovládania umožňuje prispôsobiť viac ako 20 rôznych parametrov, vrátane hlasitosti, citlivosti a prepínania medzi zvukovými zdrojmi.

Razer Freyja: Nová úroveň haptickej spätnej väzby

Ďalšou revolučnou novinkou je Razer Freyja, prvý haptický vankúš na svete, ktorý zmení spôsob, akým hráči zažívajú svoje hry. Tento vankúš využíva technológiu Razer Sensa HD Haptics, ktorá prenáša herné dianie do haptickej spätnej väzby. Hráči tak môžu pocítiť každý detail hry, od zvuku motora závodného auta až po kroky v napätej stealth misii.

Vankúš obsahuje šesť haptických motorov, ktoré poskytujú multidimenzionálnu spätnú väzbu, vďaka čomu hráči cítia nielen smer, ale aj intenzitu a vzdialenosť herných udalostí. V kombinácii s headsetom Kraken V4 Pro, ktorý má ďalšie dva haptické motory, vzniká kompletný haptický ekosystém, ktorý hráča úplne obklopuje a ponára do herného sveta.

Inovatívne a užívateľsky prívetivé riešenia

Oba produkty sú navrhnuté tak, aby boli maximálne kompatibilné s rôznymi zariadeniami. Razer Freyja je kompatibilný nielen s hernými stoličkami, ale aj s bežnými kancelárskymi kreslami, čím je prístupný širokému okruhu používateľov. Okrem herného zážitku ho možno využiť aj pri sledovaní filmov alebo počúvaní hudby, čo z neho robí univerzálny nástroj pre každého, kto hľadá úplnú imerziu.

Cena a dostupnosť

Oba produkty sú už dostupné na oficiálnej stránke Razer. Razer Kraken V4 Pro sa predáva za 449,99 USD a Razer Freyja je k dispozícii za 299,99 USD. Tieto novinky predstavujú ďalší krok vpred pre Razer, ktorý neustále tlačí hranice herných technológií a imerzie.