Kingdom Come Deliverance 2 War Camp
PC Playstation Xbox

Kingdom Come: Deliverance II – Očakávané pokračovanie veľkého príbehu

Kingdom Come: Deliverance II, pripravovaná hra od Warhorse Studios, pokračuje tam, kde prvý diel skončil, a sľubuje ešte rozsiahlejší a prepracovanejší herný svet. Hráči sa opäť ocitnú v úlohe Henryho z Skalíc, ktorý po vražde svojich rodičov pokračuje v ceste za pomstou a stáva sa dôležitou postavou v rámci prebiehajúcej občianskej vojny v 15. storočí v stredovekej Európe.

Rozsiahly svet a nové výzvy

Svet v Kingdom Come: Deliverance II je dvakrát väčší než v predchádzajúcej hre a zahŕňa viacero nových lokalít, vrátane rozvinutej metropoly Kuttenberg. Tvorcovia kladú veľký dôraz na historickú presnosť a detailné spracovanie prostredia. Pribudnú tiež nové zbrane, vrátane raných strelných zbraní a kuší, ktoré doplnia realistický bojový systém z prvej hry. Zaujímavosťou je, že tieto zbrane budú zložitejšie na používanie, čo len podčiarkuje autenticitu hry.

Voľby a následky

Rovnako ako v prvej hre, hráči budú musieť robiť rozhodnutia, ktoré budú mať dlhodobé dôsledky na herný svet a postavy. Každá voľba, či už v dialógoch alebo v boji, môže ovplyvniť to, ako sa k vám budú správať ostatné postavy. Táto dynamika pridáva do hry ďalšiu vrstvu hĺbky a personalizácie, pretože môžete formovať Henryho podľa svojich rozhodnutí.

Príbeh a postavy

Príbeh je rozšírený o viac než päť hodín kinematických scén, čo dodáva hre epickejší nádych. Henry bude konfrontovať silné osobnosti, vrátane kráľa Žigmunda Červeného Líšky, a hráči sa môžu tešiť na bohaté dialógy a nové postavy, ktoré obohatia tento historický epos.

Očakávané vydanie

Hra je plánovaná na rok 2025 a bude dostupná na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Očakáva sa, že Kingdom Come: Deliverance II prinesie hráčom stovky hodín herného zážitku, pričom vývojári sľubujú, že fanúšikovia prvej hry si nájdu v pokračovaní všetko, čo milovali – a ešte oveľa viac.

Tešíte sa na ďalšie dobrodružstvá v stredovekej Európe? Tento titul určite nesklame, či už ste fanúšikom historických RPG alebo náročných morálnych volieb.

Kingdom Come Deliverance 2 War Camp
Kingdom Come: Deliverance II – Očakávané pokračovanie veľkého príbehu 8
kingdom come deliverance 2 henry na koni2
Kingdom Come: Deliverance II – Očakávané pokračovanie veľkého príbehu 9