ds2
Playstation

Death Stranding 2: On the Beach – Návrat do tajomného sveta spojenia a izolácie

Death Stranding 2: On the Beach, vyvíjaná štúdiom Kojima Productions a režisérovaná legendárnym tvorcom Hideo Kojima, prichádza ako pokračovanie oceňovaného titulu Death Stranding. Hra, ktorá bola oficiálne predstavená počas The Game Awards 2022, prinesie ešte temnejšie a surrealistickejšie dobrodružstvo, než na aké boli hráči zvyknutí. Vydanie je naplánované na rok 2025 a exkluzívne na PlayStation 5.

Príbeh a hlavné témy

V tomto pokračovaní sa hráči znovu ocitnú v koži Sama Portera Bridgesa, ktorého stvárňuje Norman Reedus. Sam a jeho spoločníci sa vydávajú na novú misiu s cieľom zabrániť zániku ľudstva. Hra sa sústreďuje na otázky izolácie a spojenia, pričom sa objavujú nové organizácie ako APAC a potenciálne paralelné reality, ktoré sa spájajú s konceptom „pláže“, ktorá hrá v tomto svete kľúčovú úlohu. Trailer zverejnený v roku 2024 naznačuje, že Fragile, stvárnená Leou Seydoux, zohrá v príbehu významnú úlohu, spolu s novými postavami, ktoré hrajú herci ako Elle Fanning a Shioli Kutsuna.

Kojima prezradil, že počas pandémie prepísal celý príbeh hry, čo naznačuje, že témy spojené s pandémiou, izoláciou a prepojením medzi ľuďmi budú v tejto hre ešte dôležitejšie.

Gameplay a nové mechaniky

Death Stranding 2 je postavený na hernom engine Decima, ktorý zabezpečí ohromujúcu vizuálnu stránku a realistické spracovanie postáv. Rovnako ako v prvej hre, aj tu sa hráči budú stretávať s otvoreným svetom, v ktorom budú musieť prekonávať nástrahy v podobe nepriateľských síl a prírodných prekážok. Hra bude obsahovať nové zbrane a vybavenie, pričom sa zameria na prežitie a budovanie spojení medzi izolovanými komunitami.

Nové postavy a rozšírenie príbehu

Do sveta Death Stranding 2 prichádzajú nové postavy, pričom návrat potvrdili Norman Reedus, Lea Seydoux a Troy Baker. Hráči budú čeliť nielen fyzickým, ale aj psychologickým výzvam, ktoré budú prepojené s témami alternatívnych realít a pláží, čo pridá do príbehu ďalšiu vrstvu záhad.

Ak vás fascinovala prvá časť so svojím unikátnym herným štýlom a príbehovými prvkami, Death Stranding 2: On the Beach sľubuje ešte komplexnejší zážitok, ktorý vás prinúti zamyslieť sa nad otázkami ľudského prepojenia a izolácie v modernom svete.