Star Wars Outlaws
PC Playstation Xbox

Star Wars Outlaws – Nová kapitola galaxie plná akcie a zločinu

Rok 2024 prinesie fanúšikom Star Wars dlhoročný sen – prieskum galaxie v podobe otvoreného sveta v hre Star Wars Outlaws. Tento nový titul vyvíja štúdio Ubisoft, ktoré stojí za mnohými úspešnými open-world hrami. Hra sľubuje unikátny príbeh a úplne nového protagonistu, pričom hráči budú mať možnosť zapojiť sa do špinavého sveta zločineckých syndikátov, pašerákov a lovcov odmien.

star wars outlaws
Star Wars Outlaws – Nová kapitola galaxie plná akcie a zločinu 3

Príbeh hry

Hra je zasadená do obdobia medzi filmami The Empire Strikes Back a Return of the Jedi, teda počas vrcholiacej galaktickej občianskej vojny. Na pozadí vojny medzi Rebelmi a Impériom sa však odohráva ďalšia skrytá bitka – v podsvetí galaxie. Hlavnou hrdinkou je Kay Vess, ktorá sa so svojím spoločníkom, loajálnym zvieraťom Nixom, snaží prežiť a získať slobodu vo svete plnom zrady a chaosu.

Kay sa stane súčasťou zločineckých syndikátov, ktoré ťažia z nestabilnej politickej situácie v galaxii. Hráči budú musieť lavírovať medzi rôznymi frakciami a podnikať nebezpečné misie, aby si získali reputáciu a prežili vo svete bez pravidiel.

Open-World v galaxii Star Wars

Jedným z najzaujímavejších aspektov hry je otvorený svet. V hre Star Wars Outlaws budú mať hráči možnosť preskúmať rôzne planéty a prostredia, od púštnych oblastí až po husto obývané mestá. Každá planéta bude mať vlastnú ekológiu, zločinecké frakcie a príbehy, ktoré čakajú na odhalenie. Vo svete Star Wars Outlaws je sloboda hráča na prvom mieste – môžete sa rozhodnúť, koho podporíte, koho zradíte, a ktoré misie prijmete.

Presúvanie sa medzi planétami bude plynulé a intuitívne. Ako pašerák budete mať prístup k vlastnej vesmírnej lodi, čo umožní cestovať z jedného konca galaxie na druhý. Vesmírne boje a strety s nepriateľmi budú neoddeliteľnou súčasťou zážitku, čo pridáva na autenticite a pohlcujúcom zážitku zo sveta Star Wars.

Postavy a mechaniky

Kay Vess je zaujímavá nová postava, ktorú dopĺňa jej roztomilý, ale užitočný spoločník Nix. Nix nie je len na okrasu, ale aktívne pomáha Kay v riešení hádaniek a pri plnení misií. Hráči budú môcť využiť jeho zručnosti v boji, či už na rozptyľovanie nepriateľov alebo na prekonávanie prekážok.

Čo sa týka hernej mechaniky, Star Wars Outlaws kombinuje prvky akčných strieľačiek, stealth misie a prieskumu sveta. Hra je stavaná tak, aby hráčom ponúkla mnoho ciest, ako dosiahnuť svoje ciele, či už násilím alebo pomocou tichých, prefíkaných taktík.

Grafika a atmosféra

Ubisoft kladie dôraz na vytvorenie živej a detailnej galaxie. Hráči budú môcť vidieť legendárne miesta z filmov a seriálov Star Wars, ako aj úplne nové planéty a postavy. Okrem toho, v hre sa objavia aj známe postavy, ktoré fanúšikovia série budú okamžite spoznávať.

Z vizuálneho hľadiska hra využíva moderné technológie na vytvorenie plynulého prechodu medzi rôznymi prostrediami a prepracovaných detailov. Vesmírne lety, boje a atmosféra každého miesta budú vykreslené s dôrazom na autenticitu, aby hráči pocítili, že naozaj žijú v galaxii Star Wars.

Záver

Star Wars Outlaws predstavuje obrovský skok pre fanúšikov tejto kultovej série, ktorí túžili po otvorenom svete a možnosti ovplyvniť svoje príbehy. S unikátnym príbehom, bohatým prostredím a dynamickými hernými mechanikami má táto hra všetky predpoklady stať sa hitom roku 2024. Pre fanúšikov Star Wars to bude povinnosť, zatiaľ čo pre nových hráčov to môže byť vstupenka do galaxie plnej dobrodružstiev a nečakaných zvratov.

Hra je naplánovaná na vydanie v roku 2024 pre viaceré platformy, vrátane PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.